Om Contingo & Anki


Contingo betyder hända och beröra på latin. När jag startade mitt företag 2005 var det för att jag ville något mer. Jag är i grunden skådespelare och det var när jag fick möjligheten att undervisa som jag förstod vad jag vill göra. Jag ville hjälpa människor att växa.
Jag använder flera av mina verktyg från teatern då de passar väldigt bra för att stärka både gruppdynamiken och samtidigt varje deltagare. Jag jobbar med learning-by-doing för det är det bästa sättet att lära sig nya saker och sen kunna praktisera dom i vardagen.  Jag hade haft möjligheten att leda teatergrupper, både för barn och vuxna där syftet var utveckling inte att bli skådespelare. Barnen blev bättre på att lyssna, samarbeta och mobbingen minskade. De vuxna vågade pröva nya saker, då de kände att de kunde mer än de trott för att de vågade prova övningarna vi hade. De blev också mer motiverade.  

Idag hjälper jag företag och organisationer att Öka arbetsglädjen.
Jag har även en egen bred arbetslivserfarenhet som anställd inom ett flertal företag, främst inom tjänsteföretag.

Jag har haft arbetsgivare och chefer som har fått mig att blomma men det finns även de som har fått mig att vissna. Som anställd har det ibland varit svårt att kunna påverka arbetsklimatet, men med den erfarenheten tillsammans med skådespelarverktygen har jag tagit fram ett koncept som kan anpassas till alla branscher, grupper och individer.
Min styrka är att jag kan lyssna, vara lyhörd och samtidigt inspirera och få med mig deltagarna då det är ett arbete som görs tillsammans med dom. Alla behöver bli sedda och känna att de har en möjlighet att påverka, att få känna att det arbete de gör är meningsfullt.
Alla bör få känna att det är roligt att gå till jobbet varje dag.

Jag har även givit ut ljudboken Skratta dig gladare och friskare som kan köpas och laddas ner direkt i mobilen där ljudböcker säljs eller om du vill ha den i cd-format kan du köpa den här.
 
 
                                                          Mer om Anki

När jag var barn var jag tyst, blyg och väldigt osäker. Jag visste inte vad självförtroende eller självkänsla var. Teatern har haft en stor betydelse även på det planet.  Det fanns människor i min närmiljö som var negativa till det mesta och aldrig uppmuntrade. Men trots min blyghet så var jag glad och positiv och skapade en egen överlevnadsstrategi. Sen fick teatern mig att inse min inre styrka, den lockade fram saker inom mig, jag fick blomma ut och vara den jag faktiskt var. Den jag hade gömt under en stor del av min uppväxt. Teatern ledde mig hit där jag är idag. Det handlar inte om hur vi har det utan om hur vi tar det.

 Jag har haft egna teaterkurser med människor som har velat utveckla sig själva, utmana sig själva, inte för att bli skådespelare.  Jag vet hur olika ledarskap kan vara, det finns chefer som lyfter sina medarbetare, men det finns även de som stjälper. Det som är grunden i allt ledarskap är att få varje individ att prestera sitt bästa varje dag med glädje. Men för att kunna göra det så måste du se guldet i varje anställd.