Glädje gör skillnad!

Visste du att ditt företag kan tjäna stort på att ta skratt och glädje på allvar? Det är inget skämt. Glädje är en viktig del i arbetsmiljön men glöms ofta bort. Organiserade och genomtänkta glädjeinjektioner kan öka försäljningen och höja produktiviteten. Personalen blir både friskare och kreativare. Forskning visar att personal som trivs pratar väl om företaget och lägger mer fokus på arbetet, vilket ger postitva ringar på vattnet. Att se till att det är god stämmning lönar sig på många plan. Sjukskrivningarna minskar och effektiviteten ökar bland annat.

Skrattets hälsoeffekter är många. Forskning visar att skratt stärker immunförsvaret och frigör endorfiner, sänker blodtrycket, förbättrar lungkapaciteten, minskar stress, gör oss kreativare, piggare, minskar smärta, gör oss mer avslappnade.

Då inte alla människor har samma humor kan det vara bra att inleda med en föreläsning om hur viktigt det är med gläjde och skratt, vilka postiva effekter som sker i vår kropp.
Vi vinner mycket i kundbemötande om vi har en positiv attityd och det finns verktyg till att lätt hitta det då det av olika skäl kanske inte finns där när man behöver det. Vi påverkas av andras miner; såväl glada som sura miner smittar. Alla vet vi ju hur positivt leenden påverkar oss.

En timmes föreläsning blandas fakta med skrattgympa som är lätt för alla att delta i.

Det finns även möjlighet att skräddarsy och förlänga föreläsningarna eller med samtalsgrupper mm för hur just ert företag ska öka glädjen i hela organisationen.

Om ett företag vill öka sitt resultat så bör det ta det här med skratt och glädje på allvar.

Detta kan vara ett sätt att börja en förändring. Det går även att välja återkommande glädje injektioner för att hålla detta vid liv så att det inte blir en rolilg engångsföretelse utan en naturlig del i hela företaget.

Det här är ett passande inslag i anslutning till utbildningsdagar & friskvårdsdagar mm. Se även workshops http://www.contingo.nu/föreläsningar-workshops/workshops-18466097

 

 
För att alla ska få ut så mycket som möjligt av föreläsningen/workshopen så behövs en lokal där alla kan röra sig fritt i övningarna.

Siv -  
"Åh vad det här var behövligt, det här är verkligen något vi måste ta tag i på jobbet. Det saknas verkligen vardagsglädje här, tyvärr".

Mona  banktjänsteman -
"Först var jag väldigt skeptisk till det här, men med förklaringar och forskningstudierna så så insåg jag värdet av detta och bestämde mig för att prova övningarna. Det kändes konstigt i början, men efter två eller tre övningar släppte det och jag skrattade på riktigt. Så förlösande. Helt fantastiskt skönt. Ja, det här behöver vi på mitt jobb absolut. Vi skrattar för lite helt klart. Och vad avslappnad jag blev förresten. Tack Anki".

 

Gunnar 56 år, kontorsarbetare – “
Du har fått mig att skratta för första gången på tre år och nu tror inte jag kan sluta.”

 

Lena 46 år, vårdare –
“I vår stressade och ganska tunga vardag är detta verkligen något som vi behöver. Glädjeverktygen är ett välkommet inslag.”

 

Monika 50 år, lärare –
” Gud var härligt det här var, jag tycker att jag är en glad person, men jag skrattar alldeles för lite egentligen. Det här var verkligen tankeväckande. Och sen kan jag ju göra skattövningar med eleverna lite då och då."

 

Lotta 35 år butikssäljare –
”Vad underbart, helt fantastiskt. De här verktygen behöver jag verkligen i vardagen, det kan vara tufft med vissa kunder ibland”.


 

 

 

För offert kontakta Anki

 

"Jag hade förväntningar, men det blev bättre än så, när man skojade och garvade kvällen igenom. Bra jobbat, Anki Lindström".
Marja Konttila