Glädje gör skillnad

För dig som vill boka öppna föreläsningar för allmänheten eller liknande.
 (
Boka för företag)

Det handlar inte om att gå omkring och gapskratta hela dagarna utan om att försöka må så bra som möjligt varje dag. Skrattet har en mängd postiva effekter på både kropp och själ. Det gör oss piggare och gladare då endorfinerna sätter fart. Det lindrar även smärta och stress. Sänker högt blodtryck, masserar de inre organen, gör oss kreativare och vår inlärning blir bättre. Skratt smittar och skapar gemenskap. Även leenden är bra, de smittar i minst tre led enligt forskning. Hjärnan inte kan skilja på verkliga eller fejkade skratt så kan man sätta igång en skrattattack. Det kan kännas lite konstigt att bara börja garva, men tillsammans med andra så blir det lätt äkta skratt ganska fort. Men skrattet är bara en nyckel till ökad arbetsglädje, bemötande, attityder, kommunikation är också viktiga nycklar som påverkar arbetslusten och även sjuktalen.

Livet går upp och ner för oss alla och det är okej att vara arg och ledsen, men det är inte bra för hälsan att fastna i det. Skratt kan vara förebyggande, har man lätt till skratt så klarar man livets svårigheter lite lättare. Att umgås med människor som får oss att må bra är viktigt. Vi kan göra en del själva också men i bland så kommer vi inte på något när vi känner att det är tungt i livet. Jag delar med mig av egna verktyg och erfarenheter. Jag är som de flesta och mitt liv går också upp och ner. Det finns små små knep som kan göra skillnad på en dag med lite mörka moln.

Den här föreläsningen varvar fakta, vardagsberättelser, tips och skrattövningar.

Viktigt. För att få ut så mycket av föreläsningen som möjligt med inslag av skrattgympaövningar så är det väldigt bra om deltagarna kan röra sig fritt i rummet.

Kontakt

Ett skratt är mer än ett glatt ljud ur våra munnar. När vi skrattar så sker flera olika positiva effekter i våra kroppar.
* Vi blir mer avslappande
* Stressen minskar
* Vårt immunförsvar stärks
* Vi blir piggare
* Vi blir gladare
* Vi presterar bättre
* Vi blir kreativare
* Bättre inlärning
* Vårt blodtryck kan minska
* Smärta kan lindras
* Skapar gemenskap
* Sammansvetsar grupper

Dessutom så smittar ett leende   
i minst tre led.