105-årig läkares tips för bättre & längre liv

Bild: Dr. Shigeaki Hinohara  från    Internet Bild: Dr. Shigeaki Hinohara från Internet

En japansk läkare på 105 år avslöjar 12 råd för ett längre liv, de är värda att hålla i minnet.

Livselixiret har ännu inte uppfunnits, men vi vet med säkerhet att det finns många saker som gör att vi lever längre och framför allt lyckligt. Några av dessa, i synnerhet 12 stycken, avslöjas av någon som... verkligen borde veta.
Vi talar om Dr Shigeaki Hinohara, en japansk läkare som bland annat har haft "förmånen" att leva upp till 105 år. Innan han gick bort, skrev han år 2017 en lista över goda vanor som han tror kan hjälpa oss att leva längre och med ett leende på läpparna.

Här är de!

1. Överväg bara sånt som förtjänar din uppmärksamhet. Stress skadar kroppen och själen, så undvik att ta åt dig för saker av liten betydelse.

2. Låt dig inspireras. Konst, poesi och musik är bra inspirationskällor och att försumma dem betyder att stänga dörrarna till fantasin.

3. Var inte snål med din kunskap. Allt du lär dig, dela det med andra som om det vore en gåva.

4. Planera, alltid. Låt inte dagarna överraska dig. Planera saker och inget åtagande kommer någonsin att bli för tungt!

5. Avled ditt sinne från smärta. Tänk inte på vad som gör ont och tar bort din energi, lär dig att vända dig bort och släppa taget.

6. Försumma inte daglig glädje. Glöm inte att skämma bort dig själv och de omkring dig, njut av de glada ögonblicken.

7. Stanna inte vid det första svaret. Försök att alltid lyssna på olika versioner i en diskussion, så blir du mer objektiv!

8. Ät sunt och sov ordentligt. Hälsa är en dyrbar råvara, slösa inte bort den.

9. Lita på dig själv. Det finns en skillnad mellan ödmjukhet och brist på självkänsla. Be inte om hjälp för minsta lilla svårighet, lösa det själv!

10. Fäst dig inte för mycket vid pengar. De är till för att spenderas, så bli inte deprimerad när du tömmer dina fickor.

11. Hitta ett föredöme. Omgiv dig med människor som du tycker är bra för dig och när du tvivlar, be om råd med ödmjukhet.

12. Älska ditt arbete. Om du gör ett jobb som du gillar, kommer du inte att arbeta en enda dag under hela ditt liv.

Se mer i video
 

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln