Livet är omväxlande 

Precis som vädret och årstiderna så växlar livet.  Det innehåller regnbågens alla färger, regn, åska, vita fluffiga moln, mörka moln, solsken, sommarregn, höstregn, höststormar, vinterstormar, kyla och värme. Förhoppningsvis så är det mest sol. Men livet går upp och ner hela tiden som en berg-och dalbana.

Livet är den största gåva vi har fått och jag tror på att meningen med det är att fylla det så mycket det går av det vi själva mår bra av. Vissa saker kan vi inte påverka men vi kan påverka mer än vi tror. Vi kan till exempel välja hur vi ska agera och reagera när vi utsätts för olika situationer,.Hela livet så utsätts vi för prövningar, stora som små, vilket göra tt vi faktist utvecklas och blir förhoppningsvis klokare och starkare av det vi går igenom., även om det sällan käns så när vi är mitt i det. 

 Om vi tillåter oss att känna så tror jag att vi "läker" bättre, att det blir lite lättare att gå vidare. Vi ångrar alla saker vi sagt eller inte sagt eller gjort och vi är alla människor med fel och brister. Ofta kan vi säga förlåt och göra annorlunda i framtiden.  Vi måste tillåta oss att känna det vi känner, men inte fastna i det i en längre tid, då kan det påverka vår hälsa negativt. 

Jag vet att livet kan kännas jobbigt, orättvist och tufft många gånger. Tyvärr fick jag med mig det redan när jag var  barn, mwn det lärde mig att det alltid finns något ljust hur mörkt det än kan kännas. Jag lärde mig att ta vara på det positiva och fokucera på det och det är en värdefull kunskap inte minst om oss själva.
Jag har varit nere i många dalar, varit på irrvägar, mått riktigt dåligt, kännt stor sorg och saknad, men mitt i allt så har det alltid funnits en ljuspunkt. Ibland har jag själv fått söka upp någon eller något som jag mår bra tillsammans med. Det kan vara små små saker som gör skillnad på vårt mående. 

Det finns olika sätt att hantera saker på.  Jag har flera sätt. Om jag haft en dålig dag går jag hem och tar en dusch och tänker att jag duschar av mig allt det jobbiga och låter det rinna ner i avloppet. Är det saker som ligger och skaver under en längre tid och som jag inte kan göra något åt så skriver jag ner det på en lapp och bränner eller river sönder den och låter den försvinna i soporna. 

 
Att skiva av mig är nog den bästa terapin för mig, då får jag ur mig det jag funderar på, det som skaver samtidigt som att det är lättare att få distans när tankarna går att läsa på ett papper.  Promenader är också bra både före man skirver ner och efter. 
Ta vara på livets godbitar skapa egna godbitar och försök göra varje dag så bra som möjligt är min filosofi. Behöver du ligga under täcket en dag eller två så gör det, men gläm inte bort att du är värdefull och att det finns de som älskar dig för just den du är. Har du äen vän som du vet mår dåligt, låna ut ditt öra, din famn, bjud på middag eller fika, köp en blomma, se på en feelgodfilm tillsammans. Visa att du verkligen finns där. 

Var rädda om varandra. <3

Kram Anki

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln