Vikten av egen tid då och då

Foto: Anki Lindström Foto: Anki Lindström

Jag vet inte om jag är ovanig, men jag har aldrig tråkigt. Det handlar inte om att jag alltid har kalendern fullbokad av aktiviteter. Jag kan unna mig egna dagar då och då. Att inte ha något att göra är för mig inte tråkigt utan ett sätt att stanna upp och bara vara. Jag lämnar tomma dagar i min kalender där det står Ankis dag och som jag kan viga åt spontana saker eller att helt enkelt bara vara och reflektera över livet. Är jag där jag vill vara just nu? Vad kan jag göra för att komma vidare mot mina mål? Är det något som jag inte alls trivs med och vad kan jag i så fall göra åt det? Vad behöver jag göra för att komma vidare dit jag vill?
Men det kan även vara helt andra saker.  Jag kan ringa en vän, ta en promenad i skogen eller göra någon annan utflykt. Jag kan även bara sätta mig och läsa en hel dag. Vi är alla olika och det är bra, det viktiga är att vi gör det som vi mår bra av som ger oss glädje och energi. Många känner att de inte kan ta egen tid för att de har mycket med jobbet och familjelivet behöver sin tid. Man kan turas om att göra något själv med barnen så att båda föräldrarna får lite egen tid då och då. Man behöver inte ta hela dagar som jag gör. Det räcker att man tar en stund för sig själv då och då, kanske innan resten av familjen vaknat, eller när de gått och lagt sig. Gå eller cykla till jobbet och hem från jobbet, ta en promenad på lunchen. Det går att hitta små hål här och där och använda dom på det sätt man själv vill. Det enda viktiga är att försöka må så bra som möjligt varje dag.

Önskar dig en fortsatt fin och glädjefylld vecka <3

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln