Grattis på nationaldagen!

Foto: Anki Lindström Foto: Anki Lindström

Sverige jag trivs oftast i din famn. Du bjuder på en fantastisk natur från söder till norr som vi alla har tillgång till när vi vill. Du har fyra årstider som alla har sin charm och vars växlingar jag gillar. Vädret gör att invånarna alltid har något att samtala om.
Du är avlång och har många dialekter i dina olika landskap som alla också har sina egna favoriter såsom djur, växter och maträtter. Att resa genom ditt land berikar, förundrar och öve...rraskar.
Vi som bor här borde kanske bli lite mer generösa med vänlighet och mindre egoistiska, odla mer kärlek än hat. Vi människor är olika och det är ju tur för hur skulle det se ut om alla var lika?
Du vackra underbara fantastiska land jag önskar att vi som bor här blir lite mer öppna och vågar hjälpa varandra mer, att vi slutar döma dom vi inte känner eller vet någonting om.
Jag önskar att vi samarbetar och hjälper varandra mer. Att vi visar mer hänsyn och respekt för varandra, det skulle bidra till lite mer värme. Det finns ett ord som borde strykas ur vårt ordförråd och det är ordet jante, för vi är alla fantastiska och unika. Vi har alla något bra att bidra med till varandra. Tillsammans kan vi göra varandra bättre.
Allas våra olikheter kan tillsammans leda till något bra om vi vågar lyssna och öppna upp för nya vägar.
Ett leende, en vänlig gest, en hjälpande hand, en komplimang eller bara att önska någon en trevlig dag kan göra stor skillnad för en medmänniska. Fram för mer kramar och mindre knytnävar. Jag gör vad jag kan för att bidra till en vänligare värld.
Tack Sverige för att jag får vara en del av dig.
Text & bild: Anki Lindström Contingo 6/6-2018

Kommentera gärna:

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln