Från tyst & osäker till att gilla att tala inför andra

Foto: Anki Lindström, copyright Foto: Anki Lindström, copyright
När jag var barn var jag väldigt tyst osäker och blyg, jag vågade inte ens räcka upp handen på lektionerna i skolan. Jag trodde inte att jag kunde något. Jag avskydde att stå inför klassen och hålla föredrag, det var absolut det värsta jag visste. Men det hände ju då och då att jag blev tvungen.

Det var på en svenska lektion i nian som vi skulle gå fram och prata om en bok som vi läst. Jag gick fram på darriga ben, svetten var nog överallt. Jag höll hårt i boken som jag skulle prata om, den hade slukat mig med hull och hår. Jag började berätta och plötsligt så hade jag glömt att klassen satt där, jag såg bara bilderna som boken framkallat i mitt inre. Det var någon som kliade sig på näsan eller något och det fick mig att vakna till och jag avslutade genast med att ville de veta hur boken slutade så fick de läsa den själv.

Klassen hade suttit som ljus och nu applåderade dom, det gjorde man inte i vår klass. Läraren sa att jag hade kunnat få hålla på hela dagen, jag hade väl stått där i nästan femtonminuter, så mycket hade jag väl aldrig sagt under hela min skoltid i ett klassrum kändes det som. Där och då hände det något som blev en början på min resa ut i livet och mot skådespeleriet. Det gick inte på en dag, men det var en viktig startpunkt. Jag önskar att jag visste vilken bok det var, men tyvärr så minns jag inte det. Men jag tackar för att jag fick just en sån intressant bok i min hand som gav mig mer än jag kunnat ana. Motivation och inspiration får oss att våga.

Jag tror att vi alla kan mer än vi tror. Det är därför som jag arbetar med det jag gör, idag att glädja och inspirera andra till att våga göra nya saker.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln