Skratt är förebyggande

Att skratt är viktigt för hälsan det vet de flesta, men att det även kan vara förebyggande tänker vi inte på.

Om vi har lätt till skratt så klarar vi de svåra perioderna i livet lite lättare. För livet är ju en berg-och-dalbana mellan glädje, sorg, ilska mm och så måste det få vara. Men det är inte bra att fastna och älta om och om de mörka perioderna under en längre tid.

Jag fick senast förra veckan höra en intressant historia om just detta.
Jag träffade en kvinna som var 94 år. Hon berättade att när hon hade fått en stroke så var alla hennes anhöriga så oroliga för henne att de inte visste hur de skulle hantera situationen. Hon började dra historier fast ena halvan av ansiktet hängde av förlaming. Hon hade allt som allt haft sju strokes och hon såg hur frisk ut som helst.
Läkarna har sagt att utan hennes glada humör och inställning hade hon inte klarat det. Det kan vara halva orsaken till att hon är helt återställd idag. Så varför inte börja redan i dag och ta vara på varje dags glädjeämnen, för de finns där även mörka dagar. Minst ett garv om dagen borde vi alla ha, även om minst tio minuter är det optimala. Men om man inte är van att skratta så är det ju bra att börja någonstans.

Umgås med vänner som gör dig glad. Göra saker du mår bra av är också viktigt, det är inte alltid ett skratt måste till, men att få känna glädje både i kropp och själ äv så viktigt för vår hälsa. Sen finns det ju alltid knäppa klipp på youtube ;-)

Önskar dig en glädjefull vecka.

Anki

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln