Nyfikenhet att lära nytt är bra

Fångad i flykten. Foto: Anki Lindström Fångad i flykten. Foto: Anki Lindström

Vi föddes med en nyfikenhet att lära oss nya saker, annars skulle vi inte ha lärt oss någonting sen dess. Redan som spermie hade vi en enorm vilja att komma först, att vinna loppet - och det gjorde vi!  När vi kom ut så började vi att lära oss saker direkt. Att äta från mammas bröst var det första vi fick lära oss. Så småningom så började vi att krypa och sen att lära oss gå. Det spelade inte någon roll hur många gånger vi ramlade, vi reste oss upp igen tills vi kunde gå.  Hur skulle det vara om vi hade gett upp redan där?

 

Jag tror att vi alla innerst inne har kvar denna styrka inom oss även om den ibland gömmer sig djupt. Kanske fick vi höra när vi blev lite äldre att vi var dumma, att vi inte kunde någonting, att det inte var någon idé. Sånt kan skymma vår inre styrka,  envishet och nyfikenhet.

 

Jag vet vad jag talar om, men som vuxen kan vi faktisk bestämma hur vi vill leva våra liv. Det som hände när vi var barn gick  inte att påverka då, men det går att ta de erfareheterna och göra något gott av dem. Kanske känns dina drömmar fjärran bort. Kanske har du slutat att drömma. Men drömmar får vi alla ha, vissa blir verklighet andra stannar vid just drömmandet. Jag tror att det är viktigt att ha drömmar.

 

Allt som finns runt omkring oss har någongång, någonstans börjat som en dröm eller tanke. Om andra kan så kan även vi. Vi väljer själv vilken väg vi vill gå. Vi kan även byta väg när vi vill i livet, det är det bara vi själva som bestämmer.  Det är bara du som vet vad du vill. Vad hindrar dig? Vad skulle du kunna göra annorlunda?

 

Om vi alltid gör som vi har gjort så blir det alltid samma resultat. Att våga prova nya saker är både roligt och spännande.

 

De som är runt etthundra år idag är nyfikna, lär sig nya saker och rör sig mycket. Det är viktigt att stimulera hjärncellerna inte bara med korsord och att läsa böcker. Att lära sig något helt nytt, att våga gära helt nya saker då och då är både stimulerande och roligt. Det blir som en injektion för kropp, knopp och själ.  Att få umgås och samtala med andra, det är i mötena som skrattet uppstår.

Skratt är ju hälsokost för kropp, knopp och själ.

 

Dagens 70-åringar är som 50-åringarna var för trettio år sedan, så det gäller att hålla sig i form. För vem vill inte kunna vara pigg och glad på äldre dar...

 

Den finaste gåvan vi har fått är livet, förvalta det väl <3

 

Avslutar med detta härliga klipp

http://www.youtube.com/watch?v=Uul8tlEYIm0

 

Glöm inte bort att du är helt fantasisk!!!

 

För dig som vill ha lite mer glädje i vardagen kan du titt in på mina sidor på fb:

 

Humorpartiet (Ett opolitiskt parti med humor)

https://www.facebook.com/pages/Humorpartiet/225225077536172

 

Vardagsglädje

https://www.facebook.com/pages/Vardagsgl%C3%A4dje/269594099154

 

&

https://www.facebook.com/SkrattaDigGladareOchFriskareAvOchMedAnkiLindstrom

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln