Hösttankar

Foto: Anki Lindström, copyright Foto: Anki Lindström, copyright
Sista dagen i Oktober och hösten har fått stanna och det känns skönt. Tänk att vi får njuta av de vackra färgerna ännu en tid.

I natt så byter vi till November och då är det många som känner att livet blir tyngre och tråkigare då de påverkas av mörkret.
Själv så låter jag mig inte påverkas av årstiderna då jag tidigt lärde mig att det inte går att göra något åt vädret. Det som jag i stället har gjort är att fokusera på andra saker som jag kan göra för att låta de lysa upp tillvaron.

Det kan vara allt från att göra vardagen mysig med att tända ljus, duka fint, laga något extra gott mitt i veckan. Köpa blommor med glada färger, unna mig något som jag vet att jag blir glad av. Men även att göra andra glada genom att bjuda på en fika, en middag eller köpa blommor till någon bara helt spontant.

Att umgås med de som får oss att må bra, samtala, skratta och varför inte damma av sällskapsspelen eller köpa något nytt. Läsa böcker, se filmer eller vad du nu gillar.
Att planera in roliga saker någon gång i veckan, att ha saker att se fram emot. Det behöver inte vara att åka utomlans, utan att ta vara på vardagsglädjen här och nu.

Alla årstider har sin charm, hösten är först vacker innan den blir mörk, sen så kan man se det som en period att bara vara och njuta av det. Göra sånt som vi inte brukar göra annars, museum, bio, utställningar, konstgallerier mm.

Försök att ta vara på ljuset och ta en liten promenad på lunchen.

Alla är vi olika, det gäller bara att hitta det som just du mår bra av, varje dag.

Önskar dig en härlig dag. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln