Filmtips

IRL SF IRL SF

Har precis kommit hem efter att ha sett en mycket bra och hemsk film om mobbing. IRL är en film som alla som jobbar eller har med barn och ungdomar att göra borde se. En realistisk berättelse om hur hemskt det kan vara att vara ung idag.
Vi vuxna måste våga se vad som sker framför ögonen och våga ta vårt ansvar, det gäller även vuxenmobbing.

Jag blev djupt berörd på flera sätt. Tycker att föräldrar också ska se den här filmen och varför inte tillsammans med sitt eller sina barn.

Den här filmen väcker mycket känslor och tankar om vad som kanske ofta händer mitt framför våra ögon.

Här lite mer om filmen från SFs hemsida.


IRL (In real Life) är en film om ondska bland tonåringar i en värld av sociala medier. 
Elias kommer inte undan sina plågoandar. De finns överallt, i skolan, på tunnelbanan och spyr sitt hat över honom på nätet. 
Han flyr in i The Secret World, ett onlinespel med tusentals spelare där Elias ikläder sig den oövervinnerlige krigaren S:]iles skepnad. 
I spelet möter han Sc4rlet, en skicklig och vacker tjejsoldat. Tillsammans erövrar de sin våldsamma digitala värld. 
Sc4rlet vill träffa Elias IRL (In Real Life). Tveksamt går han med på att ses men väl på mötesplatsen, där en alldeles vanlig flicka står, vågar han inte gå fram. Elias inser att han aldrig mer kommer att möta Sc4rlet och bestämmer sig för att ta sitt liv samma kväll. 
På väg mot undergången i en tom krängande tunnelbanevagn flyter världarna samman. I vagnens vita stroboskopiska ljus tänjs verklighetens gränser och Sc4rlet träder in i hans värld.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln